Här är ännu en annan amerikansk historia

David Yurkovich skriver superhjälteserier som ingen annan. Altercations är den första delen av två i en genomgång av de amerikanska superhjältarnas liv under 1900-talet, med en serie om varje decennium.

Altercation, som betyder gräl och ordväxling, visar hur superhjältarnas liv påverkar varandra och oss vanliga människor. Som någon skrev i en diskussion om X-men: Det är inte underligt att människor skräms av dem, varje gång de slåss orsakar det massiv förödelse.

Det sköna är att berättelserna är skrivna som om superhjältarna verkligen finns och att de agerar i en värld som är vår egen. En värld som de påverkas av lika mycket som de påverkar den. Yurkovichs stela och torra stil är helt rätt.

En annorlunda amerikansk historia.

Artikeln publicerades ursprungligen i Expressen. 2003-01-16.


Publicerat

i

av