Nere för räkning

Cedrick är en anonym man i New York. Han säljer sin kropp och föraktar sig själv för det. I tillbakablickar får vi se glimtar ur hans förflutna som kampsportmästare. Nu befinner han sig på samhällets botten och rånar en mataffär för att ha råd att ställa upp i en kampsporttävling.

I Brian Woods nya serie Fight for Tomorrow (Vertigo) används alla klassiska actionknep för att förbereda läsaren inför huvudpersonens stora comeback. Han ligger bokstavligen utslagen och blöder i slutet av första numret. Desperationen bryter igenom sidorna.

Historien är klassisk och intelligent, som en schysst kung-fu-film, men överraskar inte. I stället är det Lee Loughridges stiligt genomtänkta färgskalor och Kent Williams mörka och spretiga tecknarstil som fångar läsaren.

Artikeln publicerades ursprungligen i Expressen. 2002-10-30.


Publicerat

i

av