Ziggy Says: 3 nyhetsbrev som du faktiskt vill läsa

Det här inlägget publicerades ursprungligen på ziggysays.com.

Trender kommer och trender går. Just nu är de personliga nyhetsbreven de nya exklusiva bloggarna. Här är mina tre favoriter.

Things That Have Caught My Attention av Dan Hon

Ett typiskt nyhetsbrev från Dan Hon består av en längre (runt 5 000 tecken) diskussion om digitala uttryck, verktyg eller trender och några kortare iakttagelser. De senaste nyhetsbreven har bland annat handlat om den nya tidens digitala verktyg, Captain America-filmen som exempel på den nya digitala medvetenheten och hur Neal Stephensons klassiska bok Snow Crash funkar i jämförelse med dagens teknik. Dan Hon jobbar som interactive creative director på reklambyrån Wieden+Kennedy i Portland, USA.

Här hittar du Things That Have Caught My Attention

5 Intriguing Things av Alexis Madrigal

Båda Alexis Madrigal och Erik Stattin nedan har återuppväckt en annan trend, den gamla länkposten men nu i nyhetsbrevsformat. I Alexis fall är nyhetsbrevet väldigt mycket vad namnet antyder ”5 Intriguing Things”. Så varje dag består nyhetsbrevet av fem länkar med korta citat från respektive källa. Det kan handla om litteratur, teknik och digitala trender. De senaste nyhetsbreven har tipsat om läsning som bland annat handlat om vad som händer när man försöker dölja sin graviditet från datainsamlingsföretag, hur tv-programmet Soul Train förändrade det amerikanska samhället och historien bakom slumpmässiga kontrollgrupper i forskning. Alexis jobbar som redaktör på tidningen The Atlantic i Washington DC, USA.

Här hittar du 5 Intriguing Things

Missiverna av Erik Stattin

Varje utgåva av Missiverna, nu uppe i 30 utgåvor, innehåller 10 snabba länkar till saker som Erik har plockat upp den senaste vecka. De senaste nyhetsbreven har bland annat tipsat om manuskriptsamlingar i Timbuktu, historiska kartor som går att laddas ner gratis och det underjordiska arkivet där 600 personer hanterar amerikanska statens fysiska samling av de statligt anställdas pensionsdokument. Erik Stattin jobbar som bibliotekarie på Karolinska Institutet i Solna och är en legendar i den svenska bloggvärlden.

Här hittar du Missiverna.

Som sagt trender kommer och går. Som en del i den här lilla trenden har de till och med återskapat den gamla trenden med webbringar (om du kommer ihåg dom?).