inUseful: Sociala medier i offentlig sektor

Det här inlägget publicerades ursprungligen på inuse.se.

Satsa på de lätta vinsterna, Creative Commons är ett system för att använda material utan att behöva be om lov och kommunikation ägs av alla i en organisation. Tre viktiga råd till kommuner och myndigheter uppsnappade på konferensen Sociala medier i offentlig sektor.

Konferensen bjöd på flera intressanta presentationer och diskussioner mellan talarna och deltagarna som i de flesta fall kom från kommuner och myndigheter. Vi passade på att intervjua några av de många kunniga personerna som deltog i konferensen som arrangerades av Ability Partner.

  • Joakim Jardenberg, grundare av Mindpark, pushade bland annat kommuner att satsa på de enkla segrarna i stället för att fastna i stora projekt.
  • Kristina Alexanderson, bland annat skolombud för Creative Commons Sverige, ger tips till kommuner hur de kan använda sig av licenssystemet Creative Commons för att sprida sitt material.
  • Lars Lundqvist, enhetschef för Riksantikvarieämbetets avdelning för Informationsavdelning, trendspanar kring informatörernas roll på myndigheter och platsen för rörlig bild i myndigheters kommunikation.

För dig som inte hinner se alla intervjuerna har vi gjort ett sammandrag på tre minuter som innehåller det viktigaste.

Joakim Jardenberg: ”Undvik de svåra förlusterna – satsa på de lätta vinsterna”

Kristina Alexanderson: ”Rättigheter att använda material utan att be om lov”

Lars Lundqvist: ”Kommunikation ägs av alla i en organisation”


Publicerat

i

av