Från höstsemester till bokomslag

Tiltshift @ Fabriken Furillen, originally uploaded by pellesten.

Förra året åkte vi på semester till Gotland. En weekendresa i mitten av september efter alla turister åkt hem. En perfekt tid att besöka Gotland insåg vi. En plats som vi hade bestämt oss i förväg att vi måste besöka var Fabriken (trots att de har en av de värsta hemsidor jag någonsin besökt), alltså det stramt modernistiska hotell som ligger på ön Furillen.

Vi svängde förbi under en bilutflykt och jag tog ett gäng bilder. Redan där kände jag att det skulle bli bilder som passade för lite fejkade tiltshift-effekter, alltså att man med hjälp av oskärpa och tydliga färger skapar en dockhus-känsla.

Fler exempel på tiltshift-bilder finns i det här bildspelet.

Några veckor senare, under hösten, fick jag först Flickr-mejl och senare även telefonsamtal från designern Sofia Scheutz som skulle göra omslag till en svensk deckare. Eftersom jag har Creative Commons-licens på alla mina bilder kan jag inte hindra någon från att använda dem, så länge de följer licensen, därför var det kul att de tog kontakt med mig innan boken var tryckt.

Nu är boken på gång och det färdiga omslaget finns att se.

Här ett bildspel med fler bilder från Furillen.