Dagens kommunikationsvägar – Så fick jag reda på att Spotify var släppt i Appstore

Det första jag gör varje morgon är att kolla mejlen i min Iphone. I morse trillade det in ett meddelande från Facebook om att jag taggats i en bild av Niclas Holmqvist.

Bilden låg i hans album med mobiluppladdningar och eftersom det var någon vecka sedan vi träffades senast i köttvärlden blev jag lite konfunderad.

Klickade i alla fall på länken och såg en Iphone-skärmdump över spellistor från Spotify. Min var en av de taggade.

Spotify i Facebook

Sedan var det bara att snabbt gå in i Appstore, söka efter Spotify och ladda ner appen.

En första utvärdering visar att Spotifys akilleshäl är att det inte går att köra programmet i bakgrunden. Och är det något vi vant oss vid är det att kunna lyssna på musik medan vi mejlar, twittrar och surfar på vägen till och från jobb till exempel.

Ett annat problem som blir tydligt är Spotifys basala hantering av spellistor. Om man som jag har ett hundratal listor blir det väldigt tidsödande att scrolla igenom dem. Speciellt när man lägger till låtar i nya spellistor som ju per default hamnar längst ner i listan. Tror att det kommer skapas ett förändrat beteende där vi utan att tänka på det drar upp nya spellistor överst när de skapas.

I övrigt funkar lyssnandet klockrent.


Publicerat

i

av

Kommentarer

3 svar till ”Dagens kommunikationsvägar – Så fick jag reda på att Spotify var släppt i Appstore”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by loggbok. loggbok said: Shared: Dagens kommunikationsvägar – Så fick jag reda på att Spotify var släppt i Appstore http://bit.ly/TnW5J […]

  2. Profilbild för Niclas Holmqvist

    Klockan 1:43 kändes det som den mest effektiva och teckenekonomiska vägen att nå er med fullständig information, inga konstigheter. :)

  3. […] Delade Dagens kommunikationsvägar – Så fick jag reda på att Spotify var släppt i Appstore […]