Mina sex favoriter på årets Fotosidan Masters-utställning

I dag öppnade utställningen för fototävlingen Fotosidan Masters 2019 på Galleri Kontrast.

Förra året, första gången jag deltog i Fotosidan Masters, vann jag. I år fick jag nöja mig med att vara med på utställningen med en bild.

Prisutdelningen 2018.
Från Fotosidan Masters-utställningen på Galleri Kontrast 2019.

Min absoluta favorit i årets utställning är det svartvita gatufotot av Göran Johansson med två vänner (?) inne på Starbucks som reagerar väldigt olika på den närgångna fotografen på andra sidan glasfönstret.

Sedan gillar jag verkligen den här kombinationen som Galler Kontrasts curator Mia Klintewalls (som sammanställt utställningen utifrån alla deltagande tävlingsbidrag) har skapat med Per Anderssons uggla och Ronny Vervaarts gasmask.

Jag fortsätter på det svartvita temat. Jag vet inte om det är för att jag själv jobbar med ett svartvitt projekt just nu som gör att jag gillar många svartvita bilder. I alla fall. Eva Centergrens porträtt visar en kvinna med mycket erfarenhet och envishet.

Och Andreas Paulssons porträtt är fyllt med mycket livsglädje. En typ av bild som lätt skulle publiceras i färg av slentrian men som jag tycker vinner mycket på sin svartvita behandling.

Avslutningsvis är Andreas Hembs makrofoto av en insekt (?) fascinerande och grafiskt snygg.