Mina bästa bilder 2012

2012 har varit ett intressant fotoår för mig.

Jag inledde året med att gå en fotokurs på Fotografiska med Rockfoto-Emma som lärare, vilket jag varmt kan rekommendera, sedan åkte jag över till Visby för att under två dagar dokumentera Riksantikvarieämbetets laboratorier till deras nya sajt. Men viktigast är att jag äntligen kommit igång med ett längre projekt, Gränslandet, som är tänkt att utmynna i en utställning. Så därför har jag inte kunnat publicera de bästa bilderna jag tagit 2012 än. Men de kommer.

Vakna! @ Stockholm Zombie Walk 2012

I augusti hölls den årliga Zombie-promenaden genom Stockholm. I år tog de för första gången tunnelbanan förbi Gamla stan, vilket gav många tillfällen till intressanta kontraster. Som här där Jehovas Vittnen möter zombieinvasionen i stressgången vid T-Centralen.

The Convent by Pelle Sten (pelles)) on 500px.com
The Convent by Pelle Sten

Det här var en bild som togs i samband med en plåtning för Gränslandet med Per Addenbrooke som modell och Gitta Wilén som fotoassistent.

The Witch Doctor

I maj i samband med släppet av Diablo III fick jag äran att dokumentera Maria Sjöbergs cosplay-dräkt The Witch Doctor. Björn Falkevik agerade fotoassistent när vi plåtade i Falkevik & Danehavs studio. Se fler bilder från plåtningen på 500px.

What hides here? by Pelle Sten (pelles)) on 500px.com
What hides here? by Pelle Sten

Som en del av kursen på Fotografiska ingick det att presentera en nytagen bild varje vecka. När vi jobbade med lowkey-bilder presenterade jag den här, men samtidigt som vi var ute och tog den passade jag på att testade en Gränslandet-idé som jag gillade. Kalle Juan Wiklund ställde upp framför kameran.

In the tunnel by Pelle Sten (pelles)) on 500px.com
In the tunnel by Pelle Sten

Lite senare på året ställde sig Gitta Wilén framför kameran inne i samma tunnel.

Green Light by Pelle Sten (pelles)) on 500px.com
Green Light by Pelle Sten

Under senvintern och den tidiga våren experimenterade jag en del med långa slutartider och lyckades med en hel del. Här är två exempel. Några fler finns på Flickr.

Headlights, White Lines, Black Tar Rivers by Pelle Sten (pelles)) on 500px.com
Headlights, White Lines, Black Tar Rivers by Pelle Sten

Striving for perfection by Pelle Sten (pelles)) on 500px.com
Striving for perfection by Pelle Sten

Och så avslutar vi med den obligatoriska blombilden. Jag har tidigare skrivit om hur jag plåtar makrobilder med ett omvänt 50-objektiv.

Vill du se mina bilder när de publiceras kan du följa mig på:

Och vill du se vad jag inspireras av kan du följa mig på: