Från den svenska mejkers-världen: David Hall

Vi fortsätter intervjuserien om den svenska mejkers-världen med David Hall som var med att dra igång Stockholm Arduino Club (som tyvärr har gått ner i dvala under året).

Stockholm Startup Weekend 2010

Hur skulle du beskriva dig själv? Vad heter du och vad gör du?

– Jag, David Hall, försöker allt som oftast förneka att jag är ingenjör och teknolog men visst finns fascinationen för teknik där. Därför är det kanske inte så konstigt att jag är både doktorand i datavetenskap, jobbar med webbplattformarna på TV4 och ägnar en del av fritiden åt hack av olika slag.

The red box built by TV4

Vilka projekt jobbar du med?

– Mina hårdvaruhackprojekt har mest varit av mindre natur. Jag finner det roligt att koppla ihop saker som normalt inte är ihopkopplade. Jag började som elvaåring med en byggsats från företaget Catus i Karlskrona som lät mig koppla ihop min Amiga med lysdioder, fotomotstånd och annat. Sedan hade jag ett långt uppehåll (med undantag för någon enstaka universitetskurs) innan jag hamnade där igen. Jag har gjort en displaygrej tillsammans med Per Åström, kopplat ihop LCD-displayer med Arduino och lite annat. Tidigare i höstas plockade jag lite saker från hyllan på Clas Ohlson och kunde några minuter senare få ”flashar” när jag blivit omnämnd på Twitter (kod på Github). Sedan har jag ibland funderingar på vad man kan göra med saker man redan har och använda dem på nya sätt.

Vilka är de intressantaste trenderna i Mejkers-världen i dag?

– Skulle kunna säga Reprap men det känns nästan uttjatat vid det här laget. Känns mer lockande med projekt som syftar till att skapa nyttiga saker än sådant som bara är coola leksaker. Vad för bra saker skulle det inte kunna bli om även hemelektronikhårdvaran kunde open sourcas?

Vad är så fascinerande med mejk?

– Det är fascinerande att själv kunna kontrollera hur saker ska vara och inte vara beroende att ens användningsområde passar in i vad någon tillverkare ansett vara konsumenternas behov.

Vilka är de intressantaste projekten i Sverige?

– I Lund finns Linus Åkesson vars skapelser jag fascinerats av.

Mer om mejk och fler intervjuer.


Publicerat

i

av

Etiketter: