Om den svenska mejk-rörelsen

Under hösten tänkte jag försöka beskriva mejk-rörelsen lite mer, som en uppföljning på vårens första översikt i inlägget Det fysiska är det nya digitala.

Ännu finns det inga stora evenemang à la Maker Faire som samlar och visar upp vad som händer i Sverige så det bästa sättet att följa upp aktiviteten och tänkandet är via bloggar. Här en lista över de bästa aktiva. Har jag missat några? Tipsa i kommentarerna.

Och, missförstå mig rätt nu, något man märker av att läsa igenom de här bloggarna är att det finns en kanske inte oväntad skillnad mellan den svenska rörelsen och det som sker i USA och Storbritannien. Här finns det oftare en tydligare politisk vinkel på aktiviteten medan det i USA har en mer lekfull upptäckande utgångspunkt. Vet inte om det är fel heller. Det kommer oundvikligen förändras efterhand som det blir mer mainstream att hacka världen omkring oss.